Lasagne på belugalinser

Jag har blivit bättre på att laga mat och kan skippa sojan helt nu. Jag har lagat vegetarisk lasagne på belugalinser, och krossade tomater och lök och fetaost på toppen. Den är helt lagad från grunden och jag känner mig faktiskt stolt över att jag har kunnat laga den. Linser är nyttiga och innehåller mycket näring.
 
 

Snart ett nytt år

 
Snart ett nytt år och 2017 har varit ett bra år. Jag ser fram emot nästa år. Valåret 2018. Jag hoppas att allt blir bra. Och att värdsläget blir lugnare. Jag hoppas på att vi blir bättre på att ta hand om varandra och att se och respektera varandra år 2018.
 

Vänskap

Livet blir bra fattigt utan vänner och jag har funderat på det där. Jag läste ett citat på facebook. "I livet förlorar vi inga vänner, man inser bara vilka som är äkta". Men jag har tänkt på att om det finns äkta vänskap så borde det också finnas oäkta vänskap och det tror jag inte. I min värld är man antingen vänner eller också är man inte vänner. Man kan vara bekanta eller också ovänner. För mig handlar vänskap om att finnas där när saker och ting är bra, men också när saker och ting är jobbiga. Det handlar om respekt och hur man är mot varandra, och att ta sig tid för andra. Jag har jobbat på att få bättre relationer till min släkt, men jag har ett mycket dåligt underhållet socialt nätverk till mina vänner. Jag har tyvärr inte brytt mig så mycket som jag skulle vilja. Men det där med att bry sig eller inte är ett val, och man väljer hur man vill vara mot andra. Jag har tänkt att det är enklast att vara själv, men livet blir bra tråkigt om man är ensam hela tiden. Man växer i mötet med andra människor. Jag tänker ta några exempel med påhittade namn för att visa mig själv och andra hur jag har reagerat och hur jag skulle vilja svara i stället. 
 
  • Jag och Kajsa sitter vid matbordet och pratar. Kajsa säger: - Kan vi inte fortsätta att träffas? Jag svarar - Jag har svårt med sociala saker. Kajsa säger någonting med ganska kort tonfall och går sedan därifrån. Jag förstod inte då varför Kajsa svarade med så kort tonfall men så här i efterhand förstår jag att hon faktiskt blev lite sårad. Jag hade kunnat svara: - Ja det skulle vara roligt att höras. Du får gärna ringa mig om du vill ta en fika! 
  • Maja har sagt flera gånger att det skulle vara roligt att träffas och ha en pysselkväll och även gett mig hennes telefonnummer och sagt att jag kan ringa. Jag har inte ringt upp. Jag skulle helt enkelt kunna ta telefonen och ringa upp Maja och säga: - Hej! Det var länge sedan! Är allt bra? Jag tänkte bara höra om vi skulle ha den där pysselkvällen! 
  • Marie verkade glad att träffa mig och vi satt och pratade. När hon skulle med sin buss sa hon: - Jaha får se om vi hörs nåt mer då? Jag sa: - Hejdå och gick därifrån. Marie sade - Hej hej med ett inte alltför glatt tonfall. Jag hade kunnat svara: - Jag skulle tycka det var tråkigt om vi förlorade kontakten, får jag ringa dig någon gång?! 
  • Jag träffade på Sara från kören på stan och hon sa att hon och kören saknade mig och hoppades att jag skulle vara med och sjunga i kören igen. Jag svarade: - Jag får se! Jag hade kunnat svara: - Jag kommer med nästa termin för jag tycker det är skoj att vara med och sjunga i kören. 
  • Konrad har ringt mig flera gånger och jag har inte svarat i telefonen. När jag träffade på honom på Dalbacken eftersom han var där med spelmanslaget och skulle spela på äldreeomsorgen hejade han på mig och sa: - Jag har ringt dig! Jag svarade: - Ja, jag märkte det och gick sedan därifrån. Jag hade kunnat svara: - Jag skulle tycka det var roligt att spela lite låtar ihop med dig, Marcus och Micke. Ska ni ha någon övning framöver så skulle jag gärna vilja vara med och spela! 
Man får jobba mycket med sig själv, men att veta hur jag reagerar och hur jag skulle vilja bete mig i en speciell situation är i alla fall att ha kommit en liten bit längre på vägen. Det är inte bara andra som struntar i mig. Jag kan dessvärre vara ganska stram mot andra också. Det är bra tur att jag faktiskt kan bestämma mig för att bete mig annorlunda mot andra och i stället för att undvika dem för att det är enklast, välja att träffa dem över en fika, eller en fiolspelning.