Flygdrömmar!

Jag har inte varit utomlands någon längre stans på över 24 år och i dag googlade jag på resor på Vingresors hemsida. Jag tittade efter sista minutenresor och det går att komma iväg till trevliga resorter och ändå få ner priset. Det går också att ta ospecificerade hotell och även där få ner priset. Jag tittade på weekendresor till Rom och veckoresor till Grekland. Jag har tränat på att resa till orter i Sverige och även gjort en båtresa till Åland och det gör att jag har blivit självsäkrare och att jag vet att jag kan klara av de situationer som uppstår även om det är en helt annan sak i ett annat land. 
 
Det man ska tänka på inför att resa utomlands är: 
 
  • Att växla pengar i Sverige och om man vill så finns det kontokort som man också kan beställa på banken och som man kan betala med utomlands. De fungerar som kreditkort och man betalar summan som man har handlat för när man kommer hem igen. 
  • Att ha ett giltligt pass och att även kolla upp hur länge passet ska vara giltligt. Vissa länder kräver att passet ska gälla minst sex månader före avresedatum. 
  • Att kolla upp hur mycket vikt väskan får ha och på vingresor så är maxvikten 14 kilo för resväskan och 6 kilo för handbagaget. Om man har en snäv ekonomi så kan man också fråga släktingar om man skulle kunna få låna en resväska om man inte har någon egen. Jag köpte en orange liten kabinväska för några år sedan när jag drömde om att resa bort och den lär synas på bagageutlämningsbandet! 
  • Att kolla upp tågtider och boka tåg till och från Arlanda. Har man snälla släktingar och bekanta så kan man också fråga dem om man skulle kunna få skjuts till och från flygplatsen och lämna lite bensinpengar som tack. Här kan man spara minst en tusenlapp för det är dyrt att åka tåg. 
  • Titta i inspirationskataloger och låna en resebok på biblioteket eller köpa en på bokhandeln och ta med den på resan. 
  • Det är också bra att ha en reseförsäkring och om man tycker att det är svårt att hitta på destinationen så kan det också vara bra att beställa en transferbuss till hotellet från flygplatsen på ditresan. Transferbussen får man också åka med på hemresan till flygplatsen från hotellet. 
  • Att ha en bra privatekonomi och tillräckligt med reskassa så att man inte behöver oroa sig för om pengarna kommer att räcka när man är på semesterorten. 
  • Lust att resa och ett glatt humör! 
 
 
När jag var i Stockholm på en dagsutflykt så blev SGS-bussen omkörd av en flygbuss på hemvägen. På den stod det: From door to skygate. Jag läste det och log för mig själv. Nu vet jag att det jag kommer att stå och köa vid om inte en alltför avlägsen framtid kallas Skygate. Längtar efter att stå där och köa med pirrig mage och ett boarding card i näven. Jag drömmer om att gå igenom gången på väg mot ett flygplan och sätta mig i min stol och åka iväg mot en solig semesterort. Man ska ha drömmar och drömmer man tillräckligt hårt så kanske drömmen tar en med en bra bit längre än till Hudiksvall! 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0