Boktips till mig själv!

I dag var jag till bibliotheket och lånade böcker om privatekonomi. Jag har läst en bra bok av Nina Jansdotter som handlar om pengar och psykologi. Hur vi förhåller oss till pengar. Det var en intressant och lärorik bok. Den handlar inte bara om att tjäna pengar utan om hur mitt personliga förhållninssätt till pengar påverkar min ekonomi. Mina tankar kring pengar påverkar också. Jag får också hjälp att sätta ekonomiska mål och få mer klart för mig hur jag vill att min ekonomiska situation ska vara och det är alltid en början. 
 
  • Att ha en trygg månadsinkomst
  • Att ha ett sparande
  • Att ha en viss summa över när räkningar och sådant är betalda
  • Att ha ett pensionssparande
 
Mina föräldrar och min övriga släkts syn på pengar och ekonomi kan också påverka vilken syn man får på ekonomi som vuxen. Jag har också kollat att det finns kurser i att starta eget företag och det ska också finnas kurser som jag är intresserad av som anordnas av länsstyrelsen. 
 
 
Jag har en arbetsträning och jag ska komma igång och arbetsträna mer eftersom det på sikt kan leda till att jag får ett jobb. Det leder också till att jag får ett bättre självförtroende i min yrkesroll och att jag får bättre rutiner på dagen. Jag ska också göra ett bra jobb eftersom jag trivs bra där och för att få goda vitsord. 
 
Jag är kreativ och skapande och det är en styrka som jag ska vara rädd om för det är en positiv egenskap. De här vargarna har fått nya och fina halsband på Navet verkstan. Jag spelade där och valde ut de här fina armbanden och fick dem som en gåva för att jag spelade. 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0