Tandläkarbesök i Uppsala

Jag var rejält nervös i morse så jag behövde verkligen en stödfika med ostmacka, kokt ägg och gott kaffe på Navet för att bli lugnare. Jag skulle till en tandläkare på Kristallen kliniken i Uppsala för att göra en undersökning inför att förhoppningsvis göra en amalgamsanering. När de andra hade möte gick jag ut och satte mig och väntade på att brorsan skulle komma och hämta mig. Det är riktigt fint på Navets uteplats med prydnadsfjärilar och vildvin som klättrar över fasadväggen. 
 
 
Jag och brorsan åker mot Uppsala och jag är faktiskt så orolig att det gör lite ont i magen.
 
 
Jag fick fylla i ett frågeformulär om hur jag tål bedövning och eventuella sjukdomar och allergier. Jag fick träffa tandsköterskan Karin och tandläkaren David och båda två var duktiga och proffsiga. Tandsköterskan tog röntgenbilder och sedan kom tandläkaren och tittade på tänderna och särskilt de amalgamfyllda kindtänderna som jag har i överkäken. Tandläkaren knackade också på tänderna och frågade mig om jag kände något men det gjorde jag inte. Han förklarade hur en amalgamsanering går till och att de använder en kofferdammduk och en Clean Up sug som suger bort det bortborrade amalgamet från alla håll. De använder också en amalgamavskiljare. Tandläkaren tyckte att det var rimligt att jag ville göra en amalgamsanering av de båda kindtänderna. Han tittade också på röntgenbilderna och sa att jag hade kommit rätt om jag ville göra en säker amalgamsanering och det vill jag ju. 
 
Jag oroade mig för hur mycket det skulle kosta och tänkte mig ett femsiffrigt belopp och insåg att det skulle kunna bli en stor ansträngning för min privatekonomi men jag blev positivt överraskad. Jag fick ett skriftligt kostnadsförslag eftersom jag frågade om det. Det visade sig att min amalgamsanering kommer att gå på under 4000 kr för att sanera två ganska stora fyllningar och då får man också ett stort skydd under saneringen för att inte andas in amalgam under bortborrningen. Nu ska jag skanna kostnadsförslaget och skicka in en ansökan till en fond. 
 
 
Brorsan åkte iväg en sväng när jag var hos tandis så jag satt ute ett tag men det gjorde inget för det var fint väder och så hade det gått bra hos tandis så jag kände mig glad. Den oroliga klumpen i magen var definitivt borta. 
 
På hemvägen åkte vi förbi en motorsport affär eftersom brorsan skulle titta på skor och jag tycker att de har fina kläder och skor i affären. 
 
Motorcross stövlar. De är riktigt snygga tycker jag. 
 
En cool cross hjälm. 
 
 
 
Innan vi åkte hemåt lunchade jag och brorsan på Max i ett stilla regn av bilschampoo från biltvätten alldeles intill! Jag käkade en riktigt god halluomiburgare med tillhörande pommes frittes och fanta. Trevlig måndag på er!