Återbruksömnad

Den här kjolen är sydd av ett färgat gardintyg och ett grått tyg där jag också har jobbat med att få rynkor på volangen med tråckelstygn. Jag drog i tråden så att det blev rynkor och nålade fast volangen på kjolen. Jag fick också sy fast en tråckeltråd på överdelen för att den skulle passa ihop med volangen. Sedan, när jag hade fått lite rynkor på kjolen så sydde jag ihop dem med en vanlig raksöm. Jag har också gjort prydnadsrosor med en tråckeltråd som jag sydde för hand och så drog jag i den för att få till blombladen på rosen och sydde fast tråden i botten på blomman för att tyget skulle hålla sig på plats. 
 
 
Jag har också sytt ett kuddfodral av ett gardintyg som jag köpte på en seccond-hand affär. Spetsen hamnade på insidan av kuddfodralet vid första försöket så jag fick sprätta lite, men sedan blev det rätt! 
 
Väska. Fodret blev lite snålt tilltaget så det blev veck på väskan och därför kom jag på att jag kunde ha handtagen på utsidan. Jag tycker att det blev en fin detalj, men de döljer också vecken på väskans överkant.