Gästrike konst i Högbo

I dag har jag varit till Högbo och kikat på Gästrikekonsten. Jag var in i glashyttan en sväng men höll mig uppe vid dörren precis som en annan besökare gjorde. Hon konstaterade precis som jag att det skulle bli för dyrt att riskera att välta en glasvas av misstag. Vilket ingen av oss som tur var inte gjorde. 
 
 
 
 
 
 
Jag tog en promenad runt sjön, men jag går så fort så jag travar förbi allihopa. Det där med stillsamma vårpromenader har inte jag fattat än! Det är riktigt fint i Högbo och i dag var det riktigt vårvinterväder och soligt. 
 
 
Jag var också in en sväng på Högbo brukshotell där de också har konstutställningar. Det var fina tavlor med bland annat växtmotiv som var tryckta på canvas på nedervåningen. Det var också en konstnär som var Sverige-finsk och som visade sitt fina måleri. Hon pratade med några besökare som var finnländare och som berömde hennes konstverk och konstnären blev glad åt komplimangen. Konstnären berättade att hon tycker att det är viktigt att inte gömma sina rötter och jag tycker att det var en bra kommentar. Själv är jag Sverige-finne eftersom min farmor kom ifrån Finland. Det var också akvareller med på Gästrike konsten, bland annat av en japanska som studerat till en fil. kand i konst i Carlifonien, och sedan hade hon bosatt sig i Sverige. Vilka perspektiv som hon måste ha när hon har tagit del av så många kulturer. Hennes akvareller var riktigt fina. 
 
Jag fotade ingen konst eftersom jag inte vet hur det är med att fotografera andras konst och sedan lägga ut på nätet. Men det får man säkert göra. Det här kortet föreställer ett påskris som jag tycker var fint och det är som en tavla i sig själv. 
Glad påsk!