Rhododendron busken - en boxningsmatch

Rhododendron busken på brorsan och Tovas tomt hade verkligen aldrig blivit klippt någon gång i sitt Rhododendron buske liv. Den växte på höjden och på bredden och på korsan och tvärsan och in i gärdesgård staketet som i sin tur hade börjat "växa" på snedden. Jag var lite nervös för att klippa den eftersom jag aldrig hade klippt en Rhododendron buske av det här måttet förut. Jag vilade upp mig i hängmattan och sedan käkade jag några mazariner och drack lite hallondricka för att ha lite energi att jobba på. Jag är trädgårdsmästare, inte hälsokostare! Jag ville få en fin form på busken och såg för mig hur jag ville att den skulle se ut när jag jobbade. Den skulle bli rund och fin och luftig, med andra ord allt som den inte var. Men jag var säker på att den innerst inne var en riktigt fin Rhododendron buske och då var det bara att jobba på för att ta fram det bästa ur den! Jag använde en häcksax och min sekatör som jag köpte när jag gick trädgårdsmästarprogrammet. Jag jobbade runt busken med att klippa den och tog också bort torra grenar i busken och klippte bort den del av grenverket som växte in i gärdesgård staketet. 
 
 
När jag hade klippt runt hela busken och bara hade höjden kvar satte jag mig och vilade ett tag och sedan var det dags att klippa bort de ostyriga grenar som växte på toppen. Jag hämtade en stol att stå på men då hände olyckan. Jag råkade klippa mig i handen med min vassa sekatör. Som tur var var sekatören ren, men jag använde inga handskar när jag jobbade och det blev ett ganska djupt sår, men inte jättedjupt. Jag blödde mycket och ropade på brorsan. Han och Tova hjälpte mig att lägga ett tryckförband på såret och det var otäckt att titta på för det blödde mycket. De ringde också 1177 och pratade med dem för att jag skulle få en läkartid. Sedan åkte vi till Sandviken och tog en tur förbi Apoteket. Tova köpte kompresser, klorhexidin och plåstertejp. Sedan åkte jag, brorsan och Tova hem till mig och jag fick hjälp att lägga om såret bättre och även att rengöra det med klorhexidin. Jag var rädd för att det skulle svida och åmade mig lite när jag stod med min skadade tass i badrummet när Tova tvättade rent och lade om såret. Sedan ringde Tova 1177 igen för att jag skulle få en läkartid. Jag fick en tid på familjeläkarjouren en timme senare och jag, Ronnie och Tova drog ner till Sybylla och köpte en varsin glass. Väl framme på familjeläkarjouren oroade jag mig för att såret skulle behöva sys och taggade redan innan läkaren hade hunnit titta på såret för hur ont det ev. skulle kunna göra. Doktorn sa att det inte skulle behöva sys, men att det behövde limmas. Hon sa också att limmet var väldigt starkt och att hon fick akta sig för att inte fastna i det själv med kirurghandskarna. Sedan gick jag, Ronnie och Tova till apoteket och Tova köpte bomullshandskar till mig som jag skulle kunna ha under arbetshandsken på jobbet. Läkaren sa också att såret skulle läka bara efter någon dag. 
 
Jag kände mig som en vingklippt krigare med min skadade och ihoplimmade vänstertass och gjorde inte så mycket den helgen förutom att titta på teve och så lade jag ett pussel. 
 
I dag var jag, Ronnie och Tova och hälsade på mormor. Vi åkte till Sjön och käkade hamburgare och mormor käkade Schnitzel med potatis. Sedan sa jag att jag ville klippa klart Rhododendron busken eftersom jag var bättre i handen. Såret hade läkt fint och jag hade inte ens ett plåster på det eftersom det inte behövdes. Men jag var nervös när jag satt i bilen för att möta min kombatant: Rhododendron busken. Hur skulle det gå den här gången. Jag snackade upprepade gånger om skärskyddshandskar bara för att intala mig själv att jag verkligen skulle använda sådana den här gången. 
 
Så här såg Rhododendron busken ut i dag innan jag började klippa den. Det var bara några grenar på toppen som jag skulle klippa bort och jag använde en mindre vass, men ändå lika bra sekatör och en häcksax. Jag stod också på en trästol för att nå upp till grenarna på toppen. 
 
Skärskyddshandskar. Jag har lärt mig den hårda vägen att det är bra att använda sådana och en mindre vass men bra sekatör. 
 
Så här blev Rhododendron busken när jag hade klippt bort grenarna på toppen. - Va sa ru nu rå, Rhododendron busken sa jag till den när jag hade klippt klart den och satte mig och vilade med en kopp starkt kaffe i näve. Den där koppen kaffe behövde jag och det kändes bra för jag kände mig nöjd med hur jag hade klippt den. Busken såg ut som bilden jag hade av den i huvudet när jag började jobba med den.