Cykeltur i Högbo

I onsdags hade jag jordens paltkoma. Den väldigt oplanerade backträningen i söndags var bra mycket mer än jag orkade med men jag hade bestämt mig för att jag skulle orka och sedan var jag helt slut. I onsdags orkade jag gå en sväng på stan och sedan fick jag sätta mig och vila för att orka gå in på Ica Maxi och handla några basvaror. På bänken bredvid satt två äldre herrar och vilade sig eftersom det var så varmt och de pratade om att de var trötta av värmen. Och på bänken bredvid satt jag, en i vanliga fall hyfsat energisk 38 åring och behövde vila för att orka gå in på  Ica Maxi. Sedan sov jag hela dagen av den stora ansträngningen. Jag är piggare nu och kommer att träna i mindre backar om jag ska träna backträning. Backen i Stadsparken är mer lagom! I dag har jag varit och cyklat i Högbo. Vårfloden har dragit sig tillbaka och MTB-spåret som jag brukar cykla är cykelbart igen. På några ställen är det lite lerigt och det hade kunnat bli ett platt fall i leran men jag tog emot mig med cykelstyret och handbromsade på bakhjulet. Hade jag bromsat på framhjulet så hade cykeln kunnat åka framåt och jag hade vurpat ner i leran! Men som tur var gick det bra. 
 
Kabbleka tror jag att den heter. Det var det första som dök upp i huvudet. Men jag kan ha fel. Den tycker om att växa där det är mycket vatten vid dikeskanten. 
 
 
Jag cyklar ett nybörjarspår med ganska plant underlag men jag får hela tiden hålla koll på stenar och hur lerigt underlaget är så att det inte blir ett platt fall. Jag har cykelhjälm när jag cyklar och jag har inte sett någon som inte har cykelhjälm som cyklar MTB-spåren i Högbo. Den hör helt enkelt till utrustningen! Och att det är snyggt med hjälm. 
 
 
 
 
 
Vattenpåfyllning vid Stannakällan. Det här smakar som riktigt vatten ska. 
 
Efter avlagd cykeltur kan även en enkel cyklist få sig lite go´fika med Herrgårdsutsikt!