Gangstasömnad!

Jag har köpt ett tyg på Ånyo och sytt en klänning av. Det var egentligen gamla gardiner som jag sprättade. Jag har inte sytt efter ett mönster utan bara klippt till bitarna och passformen är därefter. Jag ska lära mig att sy efter mönster senare. 
 
Jag har jobbat lite mer med den och i bland är det risk för att projektet spårar och att det inte blir bättre men man får väl prova och göra sina misstag för att lära sig. Jag hittade inget mer tyg på Ånyo så jag gick ner vid klädaffären där i stället och köpte en tröja som någon hade till övers. Jag köpte den för 50 kr. Jag tänkte först ha den som en hel tröja över klänningen men sedan klippte jag sönder den och använde spetsen till nedre delen av kjolen. Jag tycker att rött tyg och svart spets blir en häftig kombination. Sedan använde jag ärmarna och sydde dem över klänningen och passade ihop dem med ärmhålen och sydde en raksöm över. 
 
Jag vill jobba lite mer med den och sy dit prydnadsblommor. Jag tycker att jag kan få prova lite när jag syr med ett så billigt tyg. Men jag har en bra symaskin som jag känner att jag kan med och så har jag inköpt nya synålar och tråd. Murphys lag gäller när man syr också. Om man köper hem synålar så håller nålen i maskinen, men om man inte har extra synålar hemma så går de av som plockepinn! 
 
Den här symaskinen är en antik symaskin som jag har fått av min brors fästmö Sofie. Den har tillhört hennes farmor och jag fick den av henne för många år sedan. Hon och Patrik ville att den skulle komma till någon som har den framme och jag tycker att det är roligt att jag har fått den.