Tillbakablick på 2018

Kanske är det lite tidigt att se tillbaka på det här året eftersom det är några veckor kvar på 2018 än. Men det har varit ett riktigt bra år där jag har gått utanför min comfort zone och utmanat mig själv mycket. Jag mår bättre nu och är glad över att jag har vågat utmana mig själv så mycket som jag har gjort. Jag har drömmar och mål för nästa år också och jag ska bland annat resa till Rhodos i maj i en vecka och det ser jag mycket fram emot. Jag har aldrig rest utomlands själv förut och senast jag var utomlands var för omkring 17 år sedan. Då reste jag med min orkester, Sandvikens orkesterförening och vi var till Ungern ett år och ett annat år var vi till Frankrike. Jag vill också jobba med sociala saker och jag ska få en kontaktperson som jag hoppas vill följa med mig på någon konsert på Drömfabriken eller ta en promenad eller en bio någon gång i månaden. Jag hoppas också att jag får ett jobb större delen av året. 
 
Det jag har gjort det här året är: 
 
 • Lärt mig ett nytt fiolvibrato som är mer kontrollerat än det förra. 
 • Förlovat mig med mig själv och slarvat bort ringen! Det är inte helt lätt alla gånger att vårda relationen till sig själv!
 • Jag har sagt upp mig från ett jobb som jag har haft i många år eftersom jag vill få arbetslivserfarenhet från andra jobb. Jag tror att det är utvecklande för mig som yrkesperson att byta jobb med jämna mellanrum. 
 • Jag har gjort en rejäl upprensning i mitt förråd när hyresvärden har haft miljödagar och slängt mycket gammalt skrot som bara har stått och tagit upp plats som till exempel den deprimerande soffan. 
 • Jag har gjort en amalgamsanering och en sådan har jag velat göra i många år. Den gick bra och jag är tacksam mot min brorsa som skjutsade mig två gånger till Uppsala. En gång för undersökning och en gång när de borrade bort amalgamet. 
 • Jag sökte till Bonde söker fru på skämt och blev faktiskt uppringd och ramlade av stolen! Om det finns att läsa i ett tidigare blogginlägg. Jag slängde på luren eftersom jag blev så skärrad. Jag är bra på telepranks (att driva med telefonförsäljare) men det bästa telepranket åkte jag på själv. 
 • Jag har kommit in på en masterutbildning i biologi men jag tackade nej eftersom jag inte har den sociala förmåga som jag behöver för att kunna gå (än!). Jag vet inte heller om jag vill gå jag vill gärna få ett jobb som jag har större delen av året och som jag trivs med. 
 • Jag har provat på ett nytt jobb och varit på anställning för ett annat som jag inte har hört något om än. Jag har också varit ute på några arbetsplatser och träffat arbetsgivare för andra jobb/praktikplatser. 
 • Jag har jobbat med att få min sociala ångest att bli lindrigare hos en proffsig arbetspsykolog. 
 • Jag har också tagit tag i sociala saker och ska förhoppningsvis få en kontaktperson och gå i en grupp som är under en längre tid för att jobba med sociala saker. 
 • Jag har bokat en resa till Rhodos maj 2019!
 • Jag har också restränat eftersom jag i början av året typ inte hade varit utanför ortsgränsen på länge. Jag har varit till Ockelbo, Uppsala, Gysinge, Stockholm, Falun, Eckerö och Söderhamn. Så jag har fått komma ut lite i sommar. 
 • Jag har också lärt mig mer om ett stressbeteende som jag har att riva på högerhanden när jag är stressad. Jag har också lärt mig hur jag kan bli fri från det beteendet som jag har haft under flera år och det gör att jag mår bättre. Det är inte kul att ha ett konstant sår på högerhanden som ständigt svider särskilt när man tvättar händerna. Nu är det så gott som läkt och jag hoppas att det håller sig på det viset. 
 
Jag har fått ut så mycket av att våga och sett mer av vårt avlånga land i år. Det är så värt att jobba på att utmana sig själv och gå utanför sin comfort zone. Trevlig onsdag (Lill- lördag på er.